Air-Up fles kopen, 7 redenen om het niet te doen

3 minuten leestijd

In de afgelopen jaar is er een nieuwe trend onder kinderen opgekomen: de air-up fles. Dit is een herbruikbare fles die gevuld kan worden met water, maar door een slimme toepassing van geurtabletten je hersenen laat denken dat je een heerlijk smaakje drinkt.

De air-up fles is bedoeld als vervanger voor plastic waterflessen en kan gemakkelijk worden meegenomen naar school, sportwedstrijden of andere activiteiten. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van deze nieuwe trend?

Een voordeel van de air-up fles is dat het een milieuvriendelijke optie is. In tegenstelling tot plastic waterflessen, die vaak slechts één keer gebruikt worden voordat ze weggegooid worden, kan de air-up fles talloze keren worden gebruikt. Dit betekent dat er minder plastic afval in de wereld terechtkomt en dat we op deze manier onze planeet een beetje kunnen helpen.

Daarnaast kan de air-up fles ook handig zijn voor kinderen die grote hoeveelheden water nodig hebben tijdens sportactiviteiten of op warme dagen. De fles heeft een inhoud van 650ml waardoor er meer water kan worden opgeslagen dan in een traditionele waterfles, wat ervoor zorgt dat kinderen langer hydrateerd blijven.

Waarom je geen air-up fles moet kopen

Een nadeel van de air-up fles is echter dat ze niet zo gemakkelijk te gebruiken zijn als traditionele waterflessen. Het kan lastig zijn om de fles te vullen. Bovendien is de air-up fles ook iets duurder dan een normale waterfles. 7 redenen om geen Air-Up fles te kopen:

  1. Duurzaamheid: Air-up flessen zijn gemaakt van plastic, wat niet duurzaam is en bijdraagt aan de afvalberg.
  2. Kosten: Air-up flessen kunnen duur zijn in vergelijking met andere opties, zoals hervulbare waterflessen.
  3. Hygiëne: Het is moeilijk om de binnenkant van een air-up fles grondig te reinigen.
  4. Smaak: Sommige mensen vinden de smaakjes, ook wel Pods genoemd, van de air-up fles niet zo lekker in vergelijking met frisdranken of water met een smaakje.
  5. Prijs: Air-up flessen zijn in aanschaf al wat duurder dan vergelijkbare flessen, maar vooral de smaakjes zijn prijzig.
  6. Bewegingsbeperking: Air-up flessen zijn vaak groot en zwaar, wat beperkingen kan opleggen aan hoe ver je ze mee wilt of kunt nemen als kind.
  7. Gezondheid: Sommige studies hebben aangetoond dat het drinken van water uit plastic flessen het risico op bepaalde gezondheidsproblemen kan verhogen. Dit is echter nog steeds een actueel onderwerp van debat is en dat meer onderzoek nodig is om de eventuele gevolgen van het drinken van water uit plastic flessen volledig te begrijpen.

Alternatieven voor de Air-Up fles

Er zijn echter ook alternatieven voor de air-up fles die wel gemakkelijk te gebruiken zijn, maar toch milieuvriendelijk zijn. Een optie is bijvoorbeeld een herbruikbare waterfles gemaakt van metaal of glas. Deze flessen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te vullen, terwijl ze ook nog eens milieuvriendelijk zijn omdat ze talloze keren kunnen worden gebruikt voordat ze vervangen hoeven te worden.

Toch een air-up fles kopen?

Dan is dit de beste deal:

Een revolutie op het gebied van hydratatie, smaak en kleur! Prikkel je zintuigen met een air up® fles in Electric Orange.
Met de air up®-drinkfles begint een drinkgenot dat de wereld nog nooit heeft gezien, maar altijd heeft gewild. Simpel, lekker, gezond en duurzaam.

De air up® bundel bevat:

  • 1 x Electric Orange air up® drinkfles 650 ml inhoud
  • 3 air up® Pods in de smaken Perzik voor in totaal minstens 15 liter verfrissende smaak
5/5 - (1 stemmen)
Parenting Done Right