fbpx

Heb jij ook zo’n vriend die meteen een verveeld gezicht trekt elke keer dat je iets over je kind wilt vertellen? Laat hem maar, hier ben je aan het goede adres!

We willen graag jouw verhalen horen en jouw opvoed- of activiteiten tips horen. Dat is waarom ParentingDoneRight op zoek is naar bijdragen van vaders vanuit het hele land. Dat is waarom we hopen dat je voor ons wilt schrijven.

Waar we nu naar op zoek zijn

De redactie van Parentingdoneright jaagt voortdurend op naar leuke en inzichtelijke verhalen over de beproevingen van ouders, maar we houden ook van inzoomen op specifieke onderwerpen. Op dit moment willen we graag meer weten over…

Geld besparen: leuk of niet, ouders nemen financiële, emotionele en praktische verantwoordelijkheden op zich zodra ze een kind krijgen. Wat zijn jouw kleine trucs om geld te besparen op korte of lange termijn? Wat zie jij aan investering? Wat zie jij als een onnodige uitgave?

Thuiswerken met kids: Welke lifehacks pas jij toe om het thuiswerken met kids te combineren?

Activiteiten: Welke activiteiten doe jij nu het liefste met je gezin of kids?

Grappige verhalen: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Hoe te schrijven voor parentingdoneright

Stap 1. Het schrijfgedeelte

Lees de site: als je eenmaal bekend bent met onze aanpak, is het gemakkelijker om op papier te zetten (als je om wat voor reden dan ook met een hand schrijft). Besteed een beetje tijd aan het rondneuzen en bekijk de structuur van de verschillende verhalen op de site. Wanneer je dat hebt gedaan, kies dan een type verhaal om te schrijven. We zijn meestal op zoek naar persoonlijke verhalen. Verhalen over een gebeurtenis die je manier van denken heeft veranderd, ouderschap-wins. Beschrijvingen van je unieke opvoedstrategieën die blijkbaar werken en opinies. Opiniestukken die een overdacht en vanuit een onverwacht gezichtspunt licht schijnen op actualiteiten. Als je bij jezelf denkt: “Mijn verhaal is een combinatie van die dingen,” stop dan alsjeblieft. Je staat waarschijnlijk op het punt een slecht verhaal te schrijven. Kies 1 invalshoek en blijf daarbij.

Denk aan lengte en structuur: we willen hier niet betuttelend zijn, (ironisch) maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de verhalen die je schrijft leuk zijn om te lezen. De beste manier om dat te doen? Zorg ervoor dat de hypothese, het probleem of de mening efficiënt is vastgelegd in de eerste alinea. Probeer van daaruit een conclusie te trekken in minder dan 1000 woorden als je een persoonlijk verhaal schrijft, minder dan 700 als je schrijft over een opvoedings-win en minder dan 800 als je een opiniestuk schrijft. Begin met de meest interessante dingen en dan – dit is het punt dat mensen vaak vergeten – neem even een moment voor jezelf en deel er vervolgens nog wat gedachten of gevoelens over. We geven om wat jij denkt en hoe jij je voelt!

Schrijf dat ding: hier is geen snelkoppeling voor, maar houdt in gedachten; ParentingDoneRight is een opvoedingssite, wat betekent dat we veel verhalen over kinderen publiceren. We zijn echter geen site voor kinderen. Gebruik alsjeblieft dezelfde taal die je zou gebruiken om met een vriend te praten. (We accepteren eerder gepubliceerde blogposts, maar zouden het op prijs stellen als je aangeeft dat het verhaal ergens anders al online staat).

Lees je verhaal nog een laatste keer: Bevat het informatie die je niet openbaar wilt maken? Zet het jou of iemand anders in een kwaad daglicht? Spellingscontrole gedaan? Neem nog even de tijd, denk er nog eens over na en zodra je dat hebt gedaan; Send!

Stap 2) Bewerken en publiceren

Verhalen kan je sturen naar redactie@parentingdoneright.nl. We checken dagelijks onze inbox, dus je zult snel iets van ons horen. Stuur ook altijd een korte biografie mee. Zoiets als: “Jan Smit is vader van twee, ZZP-er in de bouw en woont in Gouda. Hij geniet van karten met zijn tienerzoon en gaat graag naar de dierentuin met zijn 8-jarige dochter.”

Begrijp alsjeblieft dat we zelden – eigenlijk nooit – stukken publiceren die niet door een bewerkingsproces zijn gegaan. Verwacht dat je wat aantekeningen van een redacteur krijgt en vertouw erop dat we geen versie van je verhaal zullen publiceren die je nog niet hebt gezien.

We kunnen helaas niet garanderen dat alle verhalen worden gepubliceerd. We krijgen soms (zelden, maar het gebeurt) enge of angstaanjagende inzendingen. Jouw verhaal is waarschijnlijk echter geweldig. Dat zijn de meeste.

Foto/Video

Wil je een foto of video delen waarin je iets geweldigs doet of dat je kind iets geweldigs doet? Doen! Die bestanden kun je ook sturen naar redactie@parentingdoneright.nl.

Parenting Done Right