Vader en Dochter activiteiten voor Binnen

3 minuten leestijd

Je wilt graag iets samen met je kleine meid ondernemen en lekker binnen blijven?  Dit zijn de leukste vader en dochter activiteiten voor binnen, die ook nog eens niet veel hoeven te kosten. 

Breekt de zon al weer door en toch lekker naar buiten? Lees dan hier de Vader en Dochter activiteiten top 10 

1. Schilderen met je Dochter

Dochter activiteiten voor binnen

Bij de Xenos, Action of bijvoorbeeld Hema kan je vaak voor een paar kwartjes een klein canvasje kopen. Samen met wat (vinger)verf maak je vervolgens de mooiste creaties.

Doet het ook altijd goed voor moederdag of de verjaardag van Oma 🙂

Zorg wel voor wat oude kranten of een kleedje voor eronder.

2. Spinnenweb maken met je Dochter

Dit was een van mijn favoriete spelletjes vroeger en meiden zullen het vast fantastisch vinden. 

Haal een paar bolletjes wol van zolder, of ga even langs de Action of Hema. Voor minder dan een euro heb je de mooiste garen. 

Ga naar de slaapkamer van je dochter, doe de deur achter je dicht en knoop het uiteinde van een bolletje wol aan de deurklink.

De volgende stap komt vanzelf.. laat de fantasie van je dochter bepalen hoe het spinnenweb eruit komt te zien. Rol het bolletje wol af en ga helemaal los! Knoop het langs de lamp, aan het bed, weer terug naar de deur, naar het raam en als je dan de ‘spaken’ van het web hebt gemaakt kan je het gaan invullen.

Ga, eventueel met een ander kleur bolletje wol, rond en rond, over en onder de spaken totdat je niet meer kan.

Het web leent zich uitstekend om vervolgens kleine speelgoedjes in te hangen. Vooral popjes doen het natuurlijk goed en misschien een enge knuffel die voor spin door kan gaan. Wil je het wat vrolijker houden, dan is het web het magische web van een fee. Speel samen een spannend avontuur en laat je fantasie de vrije loop. Succes verzekerd.

En het leukste is misschien nog wel als je de kamer uit wilt gaan..

3. Kasteel van Bekertjes bouwen met je Dochter

Ook deze tip komt uit grootmoeders tijd.

Mijn oma werkte bij de PTT en verzamelde altijd de koffiebekertjes uit de kantine. Als we dan daar op visite waren konden we een toren bouwen van de bekertjes.

Elke keer dat we op bezoek kwamen waren er weer meer en meer bekertjes bijgekomen en konden we een nog hogere toren bouwen.

Het bouwen van een toren is goed voor de fijne motoriek, maar vooral echt heel leuk.

Hoe hoog krijgt ze de toren voordat ie omvalt? En heerlijk natuurlijk om zelf zo’n hoge toren in te laten storten.

Misschien heb je nog wel wat plastic bekertjes liggen, anders zijn ze te koop bij elke supermarkt. Wil je het groot aanpakken ga dan bekertjes verzamelen (ook goed voor het milieu) of bestel een hele doos bij een gespecialiseerde website.

Rate this post

1 gedachte over “Vader en Dochter activiteiten voor Binnen”

Plaats een reactie

Parenting Done Right