Grote lol! Een Spinnenweb maken van een Bolletje Wol

2 minuten leestijd

De herfst staat voor de deur en langzaamaan verplaats het leven zich van de tuin weer terug naar binnen. Op zoek naar iets leuks om binnen te doen met je kinderen? Ga een levensgroot spinnenweb maken van een bolletje bol! Gegarandeerd de grootste lol!

Op zoek naar meer leuke dingen om binnen te doen? Lees ook Vader en Dochter activiteiten voor Binnen 

Spinnenweb maken

 

Benodigdheden

Men neme 1 bolletje wol. Misschien slingert er ergens in huis nog wel een bolletje, vast niet, maar wie weet. Je kunt ook oma vragen. Ga even bij dr op de koffie en vraag of ze nog wol heeft. Waarschijnlijk heeft ze nog 2 zakken vol.

Indien dat geen optie is niet getreurd! Bij de Wibra, Zeeman of bolletjeswol.com koop je al voor EUR 0,80 een bolletje wol. Aan 1 flinke bol heb je al genoeg.

spinnenweb maken

 

Het Spinnenweb Maken

Ga naar de slaapkamer van je kind. Doe de deur achter je dicht en knoop het uiteinde van een bolletje wol aan de deurklink.

De volgende stap komt vanzelf.. laat de fantasie van je kind bepalen hoe het spinnenweb eruit komt te zien. Rol het bolletje wol af en ga helemaal los! Knoop het langs de lamp, aan het bed, weer terug naar de deur, naar het raam en als je dan de ‘spaken’ van het web hebt gemaakt kan je het gaan invullen.

Ga, eventueel met een ander kleur bolletje wol, rond en rond, over en onder de spaken totdat je niet meer kan.

Spinnenweb maken

Het web leent zich uitstekend om vervolgens kleine speelgoedjes in te hangen. Vooral popjes doen het natuurlijk goed en misschien een enge knuffel die voor spin door kan gaan. Wil je het wat vrolijker houden, dan is het web het magische web van een fee. Speel samen een spannend avontuur en laat je fantasie de vrije loop. Succes verzekerd.

Spinnenweb maken

En het leukste is misschien nog wel als je de kamer weer uit wilt gaan..

5/5 - (1 stemmen)
Parenting Done Right