Hoe gebruik je de geheime Netflix Codes om betere zoekresultaten voor kinderen te krijgen?

5 minuten leestijd

Better Faster Stronger met deze geheime Netflix codes voor kinderen. Een echte tijdsbesparing voor als je iets zoekt om op te zetten voor je kids!

Iets uitkiezen op Netflix dat geschikt is voor je kinderen om naar te kijken, is niet altijd even gemakkelijk. Voordat je “Netflix” kan zeggen zijn de kinderen vaak al aan het schreeuwen van ongeduld. De bibliotheek van de streamingdienst is zo uitgebreid geworden dat je tussen de films en series het bos niet meer ziet. Vooral het startscherm is vaak niet optimaal en laat zelden iets nieuws laat zien. Zoeken naar iets voor een specifieke leeftijd of interesse kan lastig zijn.

Maar als je ooit een heel specifieke categorie gesuggereerd hebt gekregen op Netflix  (zoals “B-Horror films gebaseerd op boeken” of “Romantische buitenlandse films”), is het duidelijk dat er betere algoritmische aanbevelingen onder het oppervlak verborgen zijn.

En, Tada! Netflix heeft dus een geheime manier om gemakkelijk het beste kinderentertainment te vinden en wij hebben m gekraakt!

Netflix codes voor kinderen

Je kan op Netflix niet zelf naar categorieën zoeken, maar er is een verborgen lijst met numerieke codes waarmee je ze meteen kunt ophalen. Zo kan je verborgen pareltjes vinden en tijd besparen met zoeken naar een geschikte film of serie voor je koter(s). 

Het gebruik van de geheime codes is eenvoudig: kopieer en plak deze URL (http://www.netflix.com/browse/genre/CODE) in je browser en verander het woordje “CODE” in een van de numerieke codes uit onderstaand lijstje en druk op enter. Vervolgens zie je alle beschikbare content van die categorie.

We hebben het getest op de laptop met een Chromecast naar de TV, het is niet zeker of dit ook werkt als je direct vanaf je smart-TV kijkt.

Bekijk hieronder de volledige, bijgewerkte lijst met Netflix codes voor kinderen. Veel kijkplezier voor de kids en rust voor papa!

Bonus

ok, vooruit dan.. hier ook het overzicht van codes die voor jou interessant kunnen zijn.

Action & Adventure (1365)

Anime (7424)

Children & Family Movies (783)

Classic Movies (31574)

Comedies (6548)

Cult Movies (7627)

Documentaries (6839)

Dramas (5763)

Faith & Spirituality (26835)

Foreign Movies (7462)

Gay & Lesbian Movies (5977)

Horror Movies (8711)

Independent Movies (7077)

Music (1701)

Romantic Movies (8883)

Sci-Fi & Fantasy (1492)

Sports Movies (4370)

Thrillers (8933)

Netflix helemaal uitgekeken? Tijd om naar buiten te gaan met je zoon of dochter

5/5 - (1 stemmen)
Parenting Done Right