fbpx
2 minuten leestijd

Zet ‘m vast in je agenda! Monster Jam Rotterdam, Zaterdag 8 juli 2017! Zaterdag 30 juni 2018!

Op zoek naar een leuk uitje met je zoon, en het moet ook een beetje leuk zijn voor papa? Zoek niet verder! Monster Jam Rotterdam zal indruk maken bij zelfs de meest kritische kids.

Afgelopen jaar was Monster Jam een groot succes! Meer dan 30.000 bezoekers kwamen op de fantastische show af. En op zaterdag 30 juni 2018 komt Monster Jam® opnieuw naar De Kuip in Rotterdam!

Wat is Monster Jam?

De Monster Jam coureurs worden getraind op de Monster Jam University zodat ze alle vaardigheden om een Monster Jam truck te besturen beheersen. Deze trucks zijn ongeveer 3,65 meter lang en 3,65 meter breed, hebben wielen met een doorsnede van 1,67 meter, wegen tenminste 4.500 kilogram en worden stuk-voor-stuk speciaal met de hand gebouwd.

Iedere Monster Truck is uniek, ze zijn gebouwd voor super hoge snelheden over korte afstanden. Monster Trucks hebben een vermogen van 1.500 tot 2.000 pk en kunnen een topsnelheid bereiken van 160 kilometer per uur. Een Monster Truck kan sprongen maken tot zo’n 40 meter ver (meer dan 14 auto’s naast elkaar) en tot zo’n 11 meter hoog.

Maar misschien is het geluid nog wel het meest indrukwekkend!

Monster Jam spelregels

De wedstrijden werken volgens het knock-outsysteem waarbij steeds twee monstertrucks het tegen elkaar opnemen en waarbij de verliezer afvalt. Middels een een freestyle ronde wordt de wedstrijd vervolgens bepaald. De coureurs mogen daarbij hun eigen route over het terrein uitstippelen en zoveel mogelijk indruk maken op de professionele jury en het publiek.

Er worden gave stunts getoond zoals donuts, de monstertrucks op twee wielen laten staan en grote jumps. Tijdens deze rondes wordt extra materiaal op het terrein geplaatst om te pletten onder de wielen, afgelopen jaar een grote stapel oude autos’s met veel vuurwerk!

Je zult bekende namen zien als Grave Digger®, Max-DTM, El Toro Loco®, Monster Mutt® en nog veel meer! Ze laten het publiek op het puntje van hun stoel zitten met hun onvoorstelbare stunts.

Geschikt voor kids?

Monster Jam RotterdamTijdens Monster Jam Rotterdam krioelt het van de kinderen, van de kleinste babies tot pubers met hun vaders.

Dit uitje is zeker geschikt voor peuters, kleuters, kinderen en pubers.

De voorzieningen in De Kuip (toiletten) zijn dan wel niet speciaal ingericht voor kinderen, maar het is prima te doen. Ook is er een pauze tijdens de show en voldoende entertainment en standjes met eten, drinken en Monster Jam merchandise.

Vergeet niet om oorbescherming mee te nemen voor je kroost, want het geluid is echt oorverdovend!

Datum: 30 juni 2018, in de Kuip Rotterdam
Prijs: Tickets vanaf €20,90
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op Ticketmaster.nl.

4.7/5 - (3 stemmen)
Samenvatting
Reviewer
parentingdoneright.nl
Review Datum
Onderwerp
Monsterjam Rotterdam
Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

Robert · 11/03/2017 op 19:28

Gaaf!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Parenting Done Right