De Zwangerschapscursus online – voor MANNEN

5 minuten leestijd

Bijna alle informatie die je online kan vinden rondom de zwangerschap, bevalling en 1e periode daarna is volledig gericht op de vrouw. Terwijl je je natuurlijk wel wilt voorbereiden op de belangrijkste rol in je leven. 

Je bevindt je als man in een vrouwenwereld en alles is roze en zoetsappig. Wij mannen worden vergeten. Tot nu. Want de mannen van WelcomeToManKind (wat een goede naam he?!) hebben een geweldige online training voor mannen live gezet.

Moet je deze zwangerschapscursus voor mannen aanschaffen?

Wordt je voor het eerst vader? Kijk je liever Netflix dan dat je een boek leest? Wil je graag weten hoe je je voor kan bereiden op het vaderschap? Dan is de training van WelcomtoMankind zeker een aanrader!

Welke zwangerschapscursussen voor mannen zijn er?

Het aanbod aan zwangerschapscursussen voor mannen is beperkt. Zeer beperkt. Wat wij hebben gevonden:

1. Vadercursus.nl

David Borman, verloskundige en zelf vader van Vadercursus.nl heeft een cursus ontwikkeld met bijbehorend boek. Hij krijgt goede beoordelingen en heeft inmiddels al 10 jaar ervaring als trainer voor aanstaande vaders.

De training “aanpakken voor vaders” bestaat uit 2 avonden cursus in Nieuwegein en je kan het bijbehorende boek aanschaffen.

2. Fijnzwanger.nl

Geeft zelf aan een ‘mannen proof’ bevalcursus te hebben. Dit klinkt natuurlijk goed! In 4 uur tijd weet je alles over de technieken van mindfulness, hypnobirthing en zwangerschapsyoga. Thuis ga je aan de slag met het werkboek en de oefeningen.

okay, dit is dus niet echt een mannen-proof zwangerschapscursus 😛

3. Zelfstudie.

Er zijn best wat boeken beschikbaar bij bijvoorbeeld bol.com die je meer vertellen over het (aanstaande) vaderschap. Een greep uit het aanbod:

4. Welcome to Man Kind.

Een echte zwangerschapscursus voor mannen van deze tijd. De cursus is in coronatijd ontwikkeld door een jonge vader en zijn compagnon, die beide filmmakers zijn. En dat zie je!

Wat kijken de (ruim 50!) filmpjes lekker weg. Niet alleen door de fijne belichting en snelle montage maar ook vooral door de content die goed wordt gebracht door Alvin, de ‘host’ en vader van 3. Maar ook de experts, een psychologe (tevens moeder) en een mannelijke verloskundige vertellen rake dingen.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus van Welcome to Mankind bestaat uit drie modules: de zwangerschap, de bevalling en je nieuwe leven als vader. Elke module gaat uitgebreid in op wat je moet regelen, wat je kunt verwachten en waar je tegenaan kan gaan lopen. Van de groeiende borsten van je vrouw, hoe het verloskundige systeem in Nederland in elkaar zit en hoe je kinderopvang regelt, tot de sprongetjes van je kind en de seks na de bevalling. 

Lekker vanaf de bank, in je bed of op de fiets.

Het grote voordeel van de cursus is dat het video’s zijn. Oordopjes in en je kijkt s’ avonds op bank even een paar filmpjes op je iPad of laptop. Maar ook van af je mobiel werkt het prachtig, dus in bed kijken kan ook. Zelf heb ik met alleen het geluid aan op de fiets ook heel wat nieuws geleerd!

De online cursusomgeving

Wat kost een zwangerschapscursus voor mannen?

Normaliter kost de cursus van Welcome to ManKind EUR 125,-. Omdat de cursus nieuw is en ze bij Welcome to ManKind aan de naamsbekendheid willen werken geldt er nu nog een introductieprijs van EUR 69,-.

Twijfel echter niet te lang, want de introductieprijs is slechts tijdelijk! Bestel direct via deze link!

Wordt een Zwangerschapscursus voor mannen vergoed door je ziektekostenverzekering?

Nee man.

Niet goed geld terug

De mannen achter WelcomeToManKind zijn er van overtuigd dat je blij zal zijn met je aanschaf. Ben je dat om wat voor reden toch niet, krijg je binnen 14 dagen je geld terug.

Tip! Geef de cursus cadeau

Ken je iemand die vader wordt en heeft hij nog geen flauw idee wat hem te wachten staat? Geef de cursus dan cadeau. In een mooie geschenkverpakking, met gaaf gratis rompertje(!) maakt het een mooi cadeau voor een aanstaande vader.

Je hebt dan twee opties;

1) Gold: de hele cursus (50+ filmpjes) voor het introductieprijs van EUR 69,-
2) Silver: Cadeaupakket Silver geeft toegang tot de module zwangerschap voor EUR 25,-. hij krijg dan 17 afleveringen en kan dan zelf beslissen om de rest van de cursus ook te gaan volgen.

cadeau voor mannen
5/5 - (2 stemmen)
Parenting Done Right