12x Het populairste speelgoed van nu!

15 minuten leestijd

Speelgoed is een belangrijk onderdeel van de kindertijd en kan helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden, het verkennen van de wereld en het creëren van leuke herinneringen. Elk jaar zijn er nieuwe trends in speelgoed die populair zijn bij kinderen. In dit artikel zullen we de belangrijkste trends bespreken voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar. We zullen kijken naar populaire speelgoedcategorieën, technologische ontwikkelingen en duurzaamheid als belangrijke factoren in de keuze van speelgoed.

Inhoud van dit blog

Populaire speelgoedcategorieën

Er zijn verschillende populaire speelgoedcategorieën voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar. Bouwspeelgoed, zoals LEGO en Megabloks, blijft een favoriet onder kinderen van alle leeftijden, omdat het hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden stimuleert. Poppen zijn ook populair onder jongere kinderen, vooral met de opkomst van nieuwe populaire merken zoals American Girl en Our Generation. Actief speelgoed, zoals fietsen, skelters en trampolines, blijft ook een populaire keuze voor kinderen die graag buiten spelen. Educatief speelgoed, zoals spellen en wetenschapskits, kan ook een geweldige manier zijn om kinderen te helpen bij het leren terwijl ze spelen.

Technologische ontwikkelingen

Technologie speelt steeds meer een rol in speelgoedtrends voor kinderen. Robotspeelgoed, zoals de Dash-robot van Wonder Workshop, is populair onder oudere kinderen vanwege de mogelijkheid om te programmeren en te leren over technologie. Virtuele reality-speelgoed, zoals VR-headsets voor smartphones, kan ook een leuke manier zijn om kinderen te laten ontsnappen aan de echte wereld en te laten spelen in virtuele omgevingen. App-gebaseerd speelgoed, zoals speelgoed dat is verbonden met een app op een smartphone of tablet, kan ook een populaire keuze zijn voor kinderen die graag met technologie spelen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor ouders en verzorgers bij het kiezen van speelgoed voor hun kinderen. Speelgoed gemaakt van duurzame materialen, zoals hout of gerecycled plastic, kan een goede keuze zijn voor ouders die willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ook speelgoed dat kan worden hergebruikt of opnieuw gebruikt, zoals knuffels die kunnen worden opgevuld met nieuwe vulling, kan een duurzame optie zijn. Duurzaam speelgoed kan ook helpen om kinderen te leren over het belang van duurzaamheid en het beschermen van onze planeet.

Actuele trends

Welke hypes zijn er nu… 

Evergreens

Lego

Lego is een merk van bouwstenen en -sets die zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen. Het merk is genoemd naar de Deense woorden “leg godt”, wat betekent “speel goed”. Lego-bouwstenen zijn kleine, plastic blokjes met nopjes aan beide zijden waarmee ze aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Lego biedt talloze bouwsetjes aan, van kleine sets met enkele honderden blokjes tot enorme sets met duizenden blokjes, en van eenvoudige ontwerpen tot complexe modellen.

Lego is zo populair geworden vanwege de oneindige mogelijkheden om te bouwen en te creëren met de blokjes. Kinderen en volwassenen kunnen allerlei soorten bouwwerken maken, van eenvoudige huizen tot ingewikkelde kastelen en ruimteschepen. Lego biedt ook tal van themasets aan, van piraten tot Harry Potter, wat betekent dat er voor iedereen wel een set beschikbaar is die aansluit bij zijn of haar interesses. Bovendien heeft Lego een grote en trouwe gemeenschap van fans, wat bijdraagt aan de populariteit van het merk.

 

Barbie

Barbie is een merk van poppen die sinds 1959 op de markt zijn. De poppen zijn gemaakt door het bedrijf Mattel en zijn vernoemd naar de dochter van de oprichters van het bedrijf. Barbie is een van de meest populaire speelgoedpoppen ter wereld en wordt gezien als een icoon van de Amerikaanse cultuur.

De poppen zijn populair vanwege hun verschillende verschijningsvormen en de bijbehorende kleding en accessoires die erbij geleverd worden. Er zijn Barbie-poppen in allerlei soorten en maten, met verschillende haarkleuren, huidskleuren en kledingstijlen. De poppen zijn ook populair omdat ze vaak geassocieerd worden met stijl en mode, wat vooral aantrekkelijk is voor jonge meisjes die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen.

Verder is Barbie populair vanwege de verschillende rollenspellen die meisjes met de poppen kunnen spelen. Er zijn Barbie-poppen van beroepen als arts, politieagent, astronaut en nog veel meer, wat kinderen de kans geeft om te spelen en te leren over verschillende carrièremogelijkheden.

Playmobil

Playmobil is een merk van speelgoed dat bestaat uit kleine, plastic figuurtjes en accessoires die kunnen worden gebruikt om allerlei soorten scènes en rollenspellen te spelen. Het speelgoed is gemaakt door het bedrijf Geobra Brandstätter Group uit Duitsland en is sinds 1974 op de markt.

Playmobil is populair vanwege de veelzijdigheid van het speelgoed. Er zijn Playmobil-sets met allerlei thema’s, zoals piraten, ridders, brandweerlieden, dierenparken en nog veel meer. Dit geeft kinderen de kans om te spelen en hun verbeelding te gebruiken om allerlei soorten scènes en verhalen te creëren.

Daarnaast zijn Playmobil-figuurtjes en accessoires ook compatibel met elkaar, wat betekent dat kinderen sets met verschillende thema’s kunnen combineren om nog meer speelmogelijkheden te creëren.

Verder is Playmobil ook populair vanwege de goede kwaliteit van het speelgoed. De figuurtjes en accessoires zijn gemaakt van stevig plastic en zijn bestand tegen veel spelen en knoeien.

Peppa Pig

Peppa Pig is een Britse kinderserie die is bedoeld voor jonge kinderen. Het hoofdpersonage is Peppa, een klein varkentje met een ronde neus en oren en een roze huid. Ze woont samen met haar familie, waaronder haar broer George, haar ouders Papa Pig en Mama Pig, en haar grootouders. Peppa is een nieuwsgierig en avontuurlijk varkentje dat graag nieuwe dingen ontdekt en speelt met haar vriendjes en vriendinnetjes.

Peppa Pig is populair geworden vanwege de leuke en vrolijke manier waarop de serie is gemaakt. Het hoofdpersonage is sympathiek en herkenbaar voor kinderen, en de verhalen zijn leuk en leerzaam. De serie is ook beschikbaar in veel verschillende talen, wat het gemakkelijk maakt voor kinderen over de hele wereld om ervan te genieten. Bovendien zijn er tal van Peppa Pig-speelgoed en -producten verkrijgbaar, wat bijdraagt aan de populariteit van het personage.

Superhelden

Spiderman

Spider-Man is een superheld uit de strips van Marvel Comics. Hij is bedacht door Stan Lee en Steve Ditko en verscheen voor het eerst in 1962. Spider-Man is de alter ego van Peter Parker, een jonge wetenschapper die op een dag werd gebeten door een radioactieve spin en daardoor speciale krachten kreeg.

Spider-Man is populair vanwege zijn menselijke kant en de relatie die hij heeft met zijn alter ego Peter Parker. Spider-Man is niet alleen een superheld die kan vechten tegen kwaad, maar hij heeft ook te maken met dezelfde problemen als ieder ander, zoals het betalen van huur, relatieproblemen en zorgen over zijn toekomst. Dit maakt dat mensen zich met hem kunnen identificeren en het verhaal van Spider-Man extra diepte geeft.

Verder is Spider-Man ook populair vanwege zijn unieke superkrachten, waaronder het vermogen om aan muren en plafonds te kleven, supersterke spinnenbenen en het vermogen om spinnenwebben te spinnen. Dit maakt het personage interessant om over te lezen en te zien in actie in films en televisieseries.

Spider-Man is ook een populaire speelgoedfiguur vanwege zijn bekendheid en de verschillende speelgoedproducten die er beschikbaar zijn, zoals actiefiguren, voertuigen, rollenspellen en nog veel meer.

De Hulk

De Hulk is een superheld uit de strips van Marvel Comics. Hij is bedacht door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in 1962. De Hulk is het alter ego van dr. Bruce Banner, een wetenschapper die blootgesteld werd aan gamma-straling en daardoor de vermogens kreeg om te transformeren in een enorme, groenharige reus met enorme krachten wanneer hij boos of onder stress raakt.

De Hulk is populair vanwege zijn unieke krachten en het feit dat hij een menselijk personage is met menselijke emoties en problemen. De Hulk heeft te maken met het feit dat hij niet in staat is om zijn transformaties te controleren en dat hij vaak wordt gezien als een monster, wat hem een diepgaand personage maakt met wie mensen zich kunnen identificeren.

Verder is de Hulk ook populair vanwege zijn bekendheid en de verschillende verhalen en media waarin hij is verschenen, zoals strips, films, televisieseries en videospelletjes.

De Hulk is ook een populaire speelgoedfiguur vanwege zijn bekendheid en de verschillende speelgoedproducten die er beschikbaar zijn, zoals actiefiguren, voertuigen, rollenspellen en nog veel meer.

Batman

Batman is een superheld uit de strips van DC Comics. Hij is bedacht door Bob Kane en Bill Finger en verscheen voor het eerst in 1939. Batman is het alter ego van Bruce Wayne, een rijke playboy die na het zien van de moord op zijn ouders besloot om de misdaad te bestrijden als Batman. In tegenstelling tot andere superhelden heeft Batman geen superkrachten, maar hij is wel een gepassioneerd detective en een uitstekend vechtsporter.

Batman is populair vanwege zijn complexe persoonlijkheid en de donkere en edgy sfeer van zijn verhalen. Batman heeft te maken met persoonlijke tragedies en innerlijke conflicten, wat hem een diepgaand personage maakt met wie mensen zich kunnen identificeren.

Verder is Batman ook populair vanwege zijn bekendheid en de verschillende verhalen en media waarin hij is verschenen, zoals strips, films, televisieseries en videospelletjes.

Batman is ook een populaire speelgoedfiguur vanwege zijn bekendheid en de verschillende speelgoedproducten die er beschikbaar zijn, zoals actiefiguren, voertuigen, rollenspellen en nog veel meer.

Games

 

Fortnite

Fortnite is een online videospel dat in 2017 is uitgebracht door Epic Games. Het spel is verkrijgbaar op verschillende platforms, waaronder PC, Mac, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en mobiele apparaten.

Fortnite is een battle royale-spel, wat betekent dat spelers tegen elkaar vechten totdat er één speler of team overblijft. Het spel begint met 100 spelers die op een eiland worden gedropt, en spelers moeten wapens en uitrusting zoeken om te overleven terwijl het eiland steeds smaller wordt.

Fortnite is zo populair geworden vanwege de leuke en toegankelijke gameplay, de mooie graphics en de regelmatige updates en toevoegingen die door Epic Games worden uitgebracht. Het spel is ook populair geworden vanwege de toevoeging van verschillende spelmodi, waaronder creatief en save the world, en de mogelijkheid om skins en andere cosmetische items te kopen. Bovendien heeft Fortnite een grote en actieve gemeenschap van spelers, wat bijdraagt aan de populariteit van het spel.

Minecraft

Minecraft is een videospel dat in 2011 is uitgebracht door Mojang Studios. Het spel is verkrijgbaar op verschillende platforms, waaronder PC, Mac, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en mobiele apparaten.

In Minecraft kunnen spelers in een sandbox-omgeving bouwen en avonturen beleven. Het spel bestaat uit blokken die spelers kunnen plaatsen, verwijderen en aanpassen om allerlei soorten bouwwerken en constructies te maken. Spelers kunnen ook monsters en andere gevaren trotseren en voorwerpen en uitrusting verzamelen om te overleven.

Minecraft is zo populair geworden vanwege de enorme hoeveelheid creativiteit die het spel biedt. Spelers kunnen allerlei soorten werelden bouwen en hun eigen avonturen beleven, en er zijn talloze mods en andere uitbreidingen beschikbaar om het spel nog verder te verkennen. Bovendien heeft Minecraft een grote en actieve gemeenschap van spelers, wat bijdraagt aan de populariteit van het spel.

 

Roblox

Roblox is een online platform voor het maken en spelen van games die in 2006 is gelanceerd. Het platform is bedoeld voor kinderen en jongeren en biedt de mogelijkheid om zelf games te maken of games van andere gebruikers te spelen. Roblox is verkrijgbaar op verschillende platforms, waaronder PC, Mac, Xbox, PlayStation en mobiele apparaten.

Roblox is zo populair geworden vanwege de grote hoeveelheid games die beschikbaar zijn op het platform en de flexibiliteit om eigen games te maken. Het platform is ook gemakkelijk te gebruiken en biedt talloze opties om games te personaliseren en aan te passen. Bovendien heeft Roblox een grote en actieve gemeenschap van spelers en ontwikkelaars, wat bijdraagt aan de populariteit van het platform.

’20’s

Huggy Wuggy

Het karakter Huggy Wuggy komt uit een horror-game, Poppy Playtime (8+). De blauwe pop was eerst een schattig knuffeltje, maar werd door experimenten een bloeddorstige moordenaar. In het spel moet hij de speler vermoorden. Huggy Wuggy heeft een zus, Kissy Missy. Inmiddels lijkt de hype rond Huggy Wuggy af te koelen, maar op het hoogtepunt kwam je Huggy Wuggy overal tegen.

“My name’s Huggy Wuggy, sharp teeth leave you bloody, don’t you ever call me ugly, hug me ’til you die.” 

 Pop It 

 

 

“Pop It” is een spel of een activiteit waarbij kinderen kleine bubbels van plastics speelgoed indrukken met hun vingers of een object, zoals een pen of een stokje. Dit spel is vooral populair onder jonge kinderen en wordt vaak gespeeld met kleine speelgoedfiguren of andere speelgoedobjecten die bubbels of blaasjes bevatten.

Het spel “Pop It” is populair geworden vanwege de eenvoud ervan en de kleine omvang van het speelgoed, wat betekent dat het gemakkelijk mee te nemen is en overal gespeeld kan worden. Het is ook populair omdat het een leuke manier is om de concentratie en fijne motoriek van kinderen te verbeteren. Bovendien zijn de speelgoedfiguren of -objecten vaak goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, wat bijdraagt aan de populariteit van het spel.

90’s

 

Trollen

Trollen zijn kleine, plastic figuurtjes met een uniek uiterlijk, bestaande uit een ronde, bolvormige hoofd met wild, krullend haar en een klein, dik lichaam. Trollen zijn oorspronkelijk bedacht in de jaren 50 door de Noorse kunstenaar Thomas Dam, maar werden pas echt populair in de jaren 90.

Trollen waren populair vanwege hun kleurrijke en karikaturale uiterlijk en de verschillende soorten trollen die beschikbaar waren, waardoor mensen ze konden verzamelen en ruilen. Er waren trollen met verschillende haarkleuren, kledingstijlen en accessoires, en sommige trollen hadden zelfs speciale kenmerken, zoals eenhoorns of vleugels.

Verder waren trollen ook populair vanwege de bekendheid van het speelgoed en de trend om verzamelobjecten te hebben. Mensen verzamelden trollen om hun verzameling te laten groeien en om ze te ruilen met vrienden en familie.

Plastic spenen

Plastic speen bedeltjes zijn kleine, plastic speentjes die aan een ketting of koord bevestigd zijn en als sieraden kunnen worden gedragen. Ze werden populair in de jaren 90 als fashionaccessoires voor jonge meisjes en vrouwen.

De speen bedeltjes waren populair vanwege hun verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor mensen ze konden dragen om hun persoonlijkheid te tonen. Er waren speen bedeltjes in allerlei soorten en maten, met verschillende kleuren, vormen en patroontjes.

Verder waren speen bedeltjes ook populair vanwege de bekendheid van het speelgoed en de trend van het dragen van sieraden met een betekenis of herinnering. De speen bedeltjes werden gezien als een manier om een emotionele band te hebben met een vroegere fase in het leven en om dierbare herinneringen vast te houden.

 

Tamagotchi

Tamagotchi is een virtuele huisdier, dat in de vorm van een klein, elektronisch apparaatje beschikbaar is. Het speelgoed is bedacht door Aki Maita en werd in 1996 voor het eerst op de markt gebracht door het Japanse bedrijf Bandai.

Tamagotchi is populair vanwege het feit dat het een virtueel huisdier is dat kinderen kunnen verzorgen en opvoeden, net zoals een echt huisdier. Kinderen moeten zorgen voor hun Tamagotchi door hem te voeden, te spelen, te wassen en te verzorgen wanneer hij ziek is. Dit geeft kinderen een gevoel van verantwoordelijkheid en leert hen hoe ze voor een huisdier moeten zorgen.

Verder is Tamagotchi ook populair vanwege de verschillende soorten Tamagotchi-huisdieren die beschikbaar zijn, waardoor kinderen kunnen kiezen welk type huisdier ze willen verzorgen.

Tamagotchi is ook populair vanwege de bekendheid van het speelgoed en de nostalgia die het oproept bij mensen die het speelgoed in de jaren 90 hebben gehad.

Flippo’s

In 1995 werden Flippo’s, kleine schijfjes van kunststof die gratis in een zak chips van Smiths (nu Lay’s) zaten, een enorme hype in Nederland. Vooral de stripfiguren op de Flippo’s trokken veel aandacht van kinderen. Er waren zelfs gevallen waarbij mensen de zakken chips in de supermarkt openmaakten om naar de Flippo’s te zoeken. Deze reclame laat zien hoe populair Flippo’s waren in die tijd. Herinner je je deze nog?
 

Nintendo Gameboy

De Nintendo Game Boy was een draagbare spelcomputer die werd uitgebracht in 1989. Het was een van de eerste draagbare spelcomputers die op een commercieel succes konden rekenen en werd daarom erg populair. De Game Boy was vooral populair vanwege de grote bibliotheek aan spelletjes die beschikbaar was, waaronder veel populaire franchises zoals Mario, Pokémon en The Legend of Zelda. Ook was de Game Boy vrij duurzaam en kon hij gemakkelijk overal mee naartoe genomen worden, wat het een populaire keuze maakte voor reizen of om mee te spelen onderweg.
 

80’s

Garbage Pail Kids

Garbage Pail Kids was een serie collectible trading cards die werden uitgebracht in de jaren 1980. De kaarten werden geproduceerd door Topps, een Amerikaanse kaartenfabrikant.

De Garbage Pail Kids-kaarten waren parodieën op de populaire Cabbage Patch Kids-poppen en bevatten afbeeldingen van vreemde en afschuwelijke karakters met absurde namen en uiterlijken. De kaarten waren zeer populair bij jongeren en werden vaak verzameld en geruild.

Garbage Pail Kids was zo populair omdat het een unieke en opmerkelijke aanvulling was op de populaire collectible trading card-markt. De kaarten hadden een sarcastische en humoristische toon en waren een hit bij jongeren die hielden van absurde humor. Bovendien werden er tal van spin-off-producten uitgebracht, waaronder t-shirts, knuffels en schoolspullen, wat bijdroeg aan de populariteit van de kaarten.

5/5 - (1 stemmen)
Parenting Done Right