Kennisbank helpcentrum
< Alle onderwerpen
Afdrukken

WAT IS EEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING?

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je je voor de schade die jij of medeverzekerden (lees je kinderen) per ongeluk aan een ander hebben toegebracht.

Dit geld zowel voor materiële schade als voor lichamelijk letsel.

Bijvoorbeeld, je zoontje stoot per ongeluk de dure iPhone van de buurman van tafel terwijl hij daar aan het spelen is of je dochter schopt per ongeluk een bal tegen de neus van de buurvouw die daardoor breekt. 

Er bestaat ook een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden, maar we zullen hier focussen op een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking. 

In dit geval zullen je partner en minderjarige kinderen of grootouders die inwonend zijn ook meeverzekerd zijn. Eventueel kun je studerende kinderen op kamers meeverzekeren.

Ook logés en eventueel huishoudelijk personeel, bijvoorbeeld de schoonmaak(st)er zijn meeverzekerd, in het geval dat zij geen eigen verzekering hebben afgesloten.
Schade veroorzaakt door huisdieren valt ook nog binnen de dekking.

Waarvoor ben je dan verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt naast de directe schade zoals een kapotte vaas ook de indirecte schade waarvoor je aansprakelijk kan zijn zoals waterschade bij de buren een overstroomd bad. Ook eventuele vervolgschade zal worden vergoed.

Inhoudsopgave
Parenting Done Right