Interview met een jonge vader – Rob

2 minuten leestijd

Probeer te ontspannen

Rob reageerde op onze oproep op facebook om zijn ervaringen als jonge vader met ons te delen. Een interview:

Kan je jezelf kort introduceren?

Mijn naam is Rob Jansen en sinds november 2017 de grote vader van dochter Avaleah. In mijn vrije tijd speel ik graag een game op de PC of Xbox One. Ik heb mijn vrouw leren kennen kennen op het werk, zo’n 8 jaar geleden.

https://www.instagram.com/p/Bga4SdojgkH/?taken-by=rjansen201

Wisten jullie meteen dat je kinderen samen wilde?

In mijn jongere jaren was ik er van overtuigd dat ik nooit kinderen zou willen. Nadat ik mijn vrouw leerde kennen wist ik echter zeker dat zij de vrouw was die de moeder van mijn kind(eren) zou zijn.

Je zegt kinderen? meervoud

Hahaha… ja, als ik nu zie hoe mooi het vaderschap is, denk ik dat er nog wel ruimte is voor nummer 2 .. en misschien 3! haha..

We horen regelmatig verhalen over het ‘moeilijk zwanger raken’. Hoe was dat bij jullie?

Ik speel graag shooters op de PC dus ik zou gaag zeggen, One shot one kill. 🙂

Wat vind je niet leuk aan het vaderschap?

Er zijn naast de vieze luiers, slapeloze nachten etc, niet heel veel dingen die echt niet leuk zijn. Wat bij mij toch wel speelt is de onzekerheid of je het allemaal wel goed doet.

 Heeft ze genoeg gegeten, heb ik dr niet te warm aangekleed, is ze nu moe? En nu ze wat ouder wordt en de babyfase voorbij is, moeten we gaan nadenken over opvoeden. Welke normen en waarden wil je meegeven en hoe breng je die dan over?

Wat vind je het mooiste aan het vaderschap?

Als ik iets moet noemen, dan toch de 1-op-1 interactie met mijn kleine meid. Het is zo mooi op te zien hoe ze lekker op haar manier en tempo nieuwe dingen ontdekt en leert kennen. Fantastisch. 

Ik heb een middag in de week ouderschapsverlof opgenomen en daar geniet ik toch wel van. Het leukste uitje vind ik de kinderboerderij. Het liefst gaan we dan ook met z’n allen. Samen nieuwe interessante dingen ontdekken.

Heb je nog advies voor aanstaande, of jonge, vaders?

Probeer te ontspannen. Je bent vader, partner, je hebt een baan, hypotheek en ga zo maar door.

Het is belangrijk dat je ook nog tijd voor jezelf hebt en doet wat je zelf leuk vind. Voor mij is dat gamen, mijn vrienden zien of even naar mijn sportvereniging.

https://www.instagram.com/p/BnOqkhCiCfe/?taken-by=rjansen201
Rate this post
Parenting Done Right