fbpx
4 minuten leestijd

Hoe houdt je je gezin veilig op vakantie en voorkom je proactief problemen op de vakantie met je gezin?

De zomer is een tijd van luie dagen aan het strand en barbeque-en in de achtertuin. Het is ook het ideale moment om een ​​paar dagen van het werk weg te gaan en het gezin op vakantie te nemen. Maar voordat je de stationwagon vollaadt, kan het helpen om deze ​spoedcursus veiligheid voor de zomervakantie te volgen.

5 tips voor de veiligheid tijdens de zomervakantie

Geloof het of niet, de zomer is een magneet voor verwondingen, ongevallen, inbraken en dergelijke. Als je wilt dat je familievakantie vredig en plezierig is, in plaats van onhandelbaar en gevaarlijk, neem dan de tijd om je voor te bereiden. Hier zijn slechts een paar tips die je kunt gebruiken om veilig te blijven:

1. Bereid je huis voor op je afwezigheid

veilig op vakantie Parenting Done rightTerwijl de gemiddelde persoon de zomer gebruikt als een kans om te ontspannen en op vakantie te gaan, gebruiken inbrekers het als een kans om aan het werk te gaan. Er is een ware inbraakpiek tijdens de zomermaanden en, als je niet oppast, zal je huis een deel van deze statistiek worden.

Voordat je vertrekt voor de zomervakantie, moet je je huis op orde krijgen en de nodige voorzorgsmaatregelen treffen voor de huisveiligheid. Stel timers voor de lampen in om het te laten lijken alsof je thuis bent, vraag de ​​buurman je post op te ruimen en sluit de waterkraan af om een ​​mogelijke grote ramp te voorkomen.

2. Gebruik geen Social Media

veilig op vakantie Parenting done rightEr is niets verkeerd aan het gebruik van social media tijdens je vakantie. Het is leuk om vrienden en familie te voorzien van foto’s en updates van je reis. Maar wat je misschien als een onschuldige update zou kunnen beschouwen, kan tegelijkertijd alle informatie zijn die een inbreker nodig heeft om een ​​succesvolle inbraak in je woning uit te voeren.

Tegenwoordig zijn inbrekers hightech. Ze hebben geleerd sociale media te gebruiken als een middel om te identificeren wanneer mensen thuis zijn en wanneer ze weg zijn. Zorg ervoor dat uw profielen privé zijn en dat u nooit specifieke details over uw locatie plaatst om te voorkomen dat u ook hier onderdeel van een statistiek wordt.

3. Bewaar contant geld en pasjes apart

veilig op vakantie Parenting Done rightWanneer u in drukke stad of in bepaalde vreemde landen reist, moet u extra voorzichtig zijn met uw bezittingen. Zakkenrollers houden van pikken en stelen van nietsvermoedende toeristen en je wilt niet hun volgende slachtoffer worden.

Zorg dat je niet alleen weet waar je je portemonnee bewaart, maar leer jezelf ook aan om je contante geld en pasjes te scheiden. Dit zorgt ervoor dat je niet zonder geld zit, zelfs in een situatie waarin je het doelwit bent van een crimineel.

4. Pas op voor verdrinken

veilig op vakantie Parenting Done rightOf het nu gaat om een ​​zwembad, het meer of de zee, zomervakanties worden vaak doorgebracht aan het water. De meeste verdrinkingen gebeuren op het moment dat papa en mama de auto aan het uitladen zijn en de kinderen alvast even een duiken nemen. Zorg dat je altijd eerst even het water en stroming inspecteert voordat je kind er inspringt.

Als je jonge kinderen hebt, is het absoluut noodzakelijk dat je de tekenen van verdrinking begrijpt (zelfs als ze kunnen zwemmen).

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, betekent verdrinken meestal niet veel zwaaien en schreeuwen. In plaats daarvan kan het slachtoffer meestal niet roepen of zwaaien om hulp.

Hoe herken je verdrinking dan wel?

Er is een reeks signalen waaraan je kunt zien of iemand aan het verdrinken is.
Dit zijn:

  • Hoofd laag in het water, mond op waterniveau
  • Hoofd schuin naar achteren met de mond open
  • Ogen glazig en leeg, niet in staat om te focussen
  • Ogen dicht
  • Haar over het voorhoofd of ogen
  • Geen benen gebruiken
  • Hyperventilatie of hijgen
  • Proberen in een bepaalde richting te zwemmen zonder vooruit te komen
  • Proberen om te rollen
  • Lijkt op een onzichtbare ladder te klimmen

Soms is de duidelijkste aanwijzing dat iemand verdrinkt juist dat het er niet uitzien alsof ze verdrinken. Ze zien er misschien uit alsof ze in het water liggen en bijvoorbeeld naar het dek kijken.

Een manier om het te testen? Vraag hen: “Alles in orde?” Als ze überhaupt kunnen antwoorden, dat gaat het waarschijnlijk inderdaad prima.

Als ze een lege blik laten zien, dan heb je waarschijnlijk minder dan 30 seconden om bij hen te komen.

En ouders: kinderen die in het water spelen, maken geluid. Als ze stil worden, moet je naar ze toe gaan om erachter te komen waarom.

bron: https://www.soundingsonline.com/voices/drowning-doesnt-look-like-drowning

5. Zorg voor een noodplan

veilig op vakantie Parenting Done rightWanneer je gezin op een nieuwe plaats is, is het een goed idee om een ​​plan te hebben voor wat je in geval van nood zult doen. In het bijzonder moet u een protocol opstellen voor wat er gebeurt als de familie wordt gescheiden. Kies een ontmoetingsplek, zorg ervoor dat kinderen hun telefoonnummers onthouden en niet in paniek raken.

Houd je gezin veilig

Zomervakantie is een tijd om uit te rusten van het werk en het een paar dagen rustig aan te doen, maar gebruik het niet als een excuus om afstand te nemen van wat er rondom u gebeurt. Houd je gezin veilig door proactief en alert te zijn.

5/5 - (2 stemmen)
Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Parenting Done Right