fbpx
1 minuten leestijd

BDO, een grote werkgever met ruim 91.000 mensen in dienst, heeft een ouderschapsprogramma gelanceerd voor haar medewerkers. Ze gaan aanstaande ouders helpen het ouderschap en werken goed te combineren. Door het bieden van o.a. workshops, handvatten, checklists en gebundelde informatie maken ze het (aanstaande) ouders een stukje makkelijker door hen te ondersteunen en faciliteren in een veranderende gezinssituatie.

Onderzoek van BDO toont aan dat relatief veel talenten in de jaren nadat ze moeder of vader zijn geworden, in de levensfase dertig tot veertig jaar, weg gaan bij hun werkgever. Om een verandering in gang te zetten, is flexibiliteit het sleutelwoord. Flexibiliteit in werktijden- en werklocaties, bijvoorbeeld. Met een ouderschapsprogramma proberen ze dit te faciliteren.

Het ouderschapsprogramma bestaat enerzijds uit een ‘Stappenplan voor (aanstaande) Ouders’ voor de vaders en moeders binnen BDO. Hierin zijn alle te nemen beslissingen rondom ouderschap en werk overzichtelijk weergegeven. Anderzijds bevat het een ‘Stappenplan voor Leidinggevenden’ met handige checklists en onderwerpen die besproken kunnen worden. Ook hebben ze alle werk-gerelateerde informatie in combinatie met het ouderschap gebundeld in het ouderschapsprogramma. Denk hierbij aan de arbeidsvoorwaarden rondom ouderschap, zoals verlof, vergoeding en bijzondere situaties. Zo zijn (aanstaande) ouders beter geïnformeerd, waardoor zij ook minder stress zullen ervaren.

 

Diversiteit & Inclusie-beleid

Het ouderschapsprogramma ‘ParentJourney@BDO’ is een initiatief dat voortvloeit uit het Diversiteit & Inclusie-beleid. BDO wil een organisatie zijn waarbij iedereen zich vrij, welkom en veilig voelt. Een organisatie waarin mensen zichzelf kunnen zijn en kunnen excelleren, ongeacht (on)zichtbare verschillen zoals geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele voorkeur of in dit geval; het krijgen van kinderen. Het ouderschapsprogramma draagt hieraan bij.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Pro Parents

Rate this post
Parenting Done Right