Parenting Done Right?

2 minuten leestijd

Ben jij een goede vader, die super papa, die awesome dad, met andere woorden.. Doe jij het goed?

 

Laten we eens kijken wat het betekent om die super-papa te zijn en te blijven.


Daar gaan we..

Ben jij de koning van de pannenkoeken? De kampioen van de kussengevechten en de beste in het maken van speelgoed met duct tape?
Dan doe jij het goed.

Wanneer je kind een toneelstukje opvoert waar maar geen eind aan lijkt te komen, blijf je dan kijken zonder op je iPhone te kijken en geef je applaus?
Dan doe jij het goed.

Troost je hem wanneer hij huilt, moedig je hem aan wanneer hij faalt en daag je hem uit meer te doen als je weet dat hij het in zich heeft?
Dan doe jij het goed.

Zelfs wanneer hij je voor de 36e keer dezelfde vraag stelt en je weet dat hij het antwoord al weet, zelfs als het de domste vraag ooit is.. geef je dan antwoord? Dan doe jij het goed.

Behandel je je vrouw, zijn moeder, met respect waar hij bij is en leer je hem anderen in het algemeen te respecteren?
Dan doe jij het goed.

Wanneer je boos bent op je kind vanwege iets wat hij gezegd of gedaan heeft en je reageerde te fel, ben jij dan man genoeg om je excuses aan te bieden? Leer je hem het belang van fouten toegeven en nederigheid in het leven?
Dan doe jij het goed.

Doe je geen van deze dingen, je denkt dat je te weinig tijd doorbrengt met je kind en begint te geloven dat je je taak als vader meer serieus moet nemen? Je twijfelt aan jezelf en wilt meer doen?
Dan doe jij het goed.

Tenslotte, simpelweg omdat je hier bent en nu dit blog leest en hopelijk probeert meer betrokken te zijn en het beter te doen.
Dan doe jij het goed.

Het gaat niet om perfect zijn, de allerbeste verhalenverteller te zijn of de meest geduldige vader ooit te zijn. Het gaat om je best doen, met zorg en liefde de vader zijn voor je kind die hij verdient.

Dus stel je niet aan, blijf positief en weet: jij doet het verdomme goed!
Verkondig deze boodschap, deel dit artikel en boost de moraal van alle vaders de je kent. 

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie

Parenting Done Right