De Top 5 Dino Uitjes

3 minuten leestijd

De nieuwe Jurassic Park film is uit en dino’s zijn weer helemaal hot! Is jouw kind ook zo gek op dinosauriërs en ben je op zoek naar een leuke activiteit met je kind? Dan kan je er bijna niet omheen en is het een aanrader om een van onderstaande top 5 dino uitjes te gaan bezoeken. In de top 5 dino uitjes vind je vaste musea maar ook tijdelijke tentoonstellingen en voorstellingen. Let wel even op de ‘fear-factor’ met de kleintjes. Sommige activiteiten kunnen best angstaanjagend zijn.

 

Jurassic Kingdom in Schiedam – Tijdelijk

In 2018 zijn er een aantal tijdelijke tentoonstellingen in Nederland, waaronder Jurassic Kingdom in het Beatrixpark Schiedam. Hier loop je tussen de tientallen modellen van dinosauriërs door en kan je ze knuffelen en aaien en natuurlijk mee op de foto. Daarnaast kan je in een zogenaamde virtuele dino-achtbaan of zelf als paleontoloog aan de slag en botten opgraven. De dag is compleet met een bezoek aan de grote speeltuin en de kinderboerderij.

Fear-Factor: ***

Dinoland in Zwolle – Vast

Bij Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar en is leuk voor zowel de dinofan als de niet-dinofan. Meer dan 100 dinosaurussen staan er in het park en een speciaal aangelegd dinopad voert je langs verschillende soorten uit de tijdperken Trias, Jura en Krijt. Van Plateosaurus tot aan de Parasaurolophus. Natuurlijk ontbreken ook de bekende T. rex en Triceratops niet.

Fear-Factor: **

Historyland in Hellevoetsluis – Vast

Bij Historyland ga je tientallen miljoenen jaren terug, naar de tijd van de dinosauriërs. Of naar de laatste ijstijd waar je bibberend van de kou oog in oog komt te staan met een levensgrote mammoet, holenbeer of sabeltandkat. Het leuke aan historyland is dat buiten in het park meer dan alleen dino’s te beleven zijn. Klim in een MIG2 en gevechtshelikopter of waan je je heel even een wetenschapper wanneer je zelf op zoek gaat naar echte fossielen. Als je meer dan alleen dino’s wilt zien dan is de aanrader uit de top 5 dino uitjes.

Fear-Factor: **

top 5 dino uitjes

Walking with Dinosaurs in Ziggodome – Tijdelijk

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019 keren de miljoenen jaren oude dinosaurussen terug naar in de Ziggo Dome tijdens de spectaculaire familieshow Walking with Dinosaurs! 
Deze vernieuwde show toont spectaculaire en kleurrijke veranderingen aan de dinosaurussen op basis van het nieuwste wetenschappelijke onderzoek. Walking with Dinosaurs – The Arena Spectacular is geproduceerd door Global Creatures. De 100 minuten durende voorstelling toont de evolutie van de dinosauriërs met bijna cinematografisch realisme. Met Walking With Dinosaurs  ontstaat er een interactie tussen de dieren, kunnen bezoekers zien hoe carnivoren op twee poten gingen lopen en de grote planteneters deze snelle roofdieren van zich af wisten te houden. De show is geheel in het Nederlands. Alhoewel de show nog gegeven moet worden lijkt dit wel een aanrader te zijn uit de top 5 dino uitjes. De reviews van eerdere shows beloven spektakel.

Fear-Factor: ****

Dinopark Amersfoort – Vast

In DinoPark Amersfoort maakt je een reis door de tijd en kom je in een bos vol dino’s terecht! Ontdek ruim zeventig levensgrote dinosauriërs, test of jij sneller bent dan de gevaarlijke T-rex en zweef mee met vliegende dino’s. De opvallende Brachiosaurus is twaalf meter hoog en zeker 27 meter lang dus die kun je niet missen. Ben jij een echte dinokenner? Help dan mee een dinoskelet op te graven als een echte archeoloog. Schrik niet, in het DinoPark sta je ook oog in oog met levende dino’s zoals indrukwekkende reuzenschildpadden en de kleurrijke helmkasuaris.

Fear-Factor: ***

5/5 - (2 stemmen)
Samenvatting
Review Datum
Onderwerp
Top 5 dino uitjes
Rating
51star1star1star1star1star

Plaats een reactie

Parenting Done Right