Baby blijft liever nog even in de baarmoeder … na de geboorte

2 minuten leestijd

Deze ongelooflijke video herinnert ons eraan hoe bijzonder en geweldig de menselijke geboorte wel niet is.

Instagram: Dr. Rodrigorosa

https://www.instagram.com/p/BnbPPIJD8wz/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

De geboorte van een kind is iets wonderbaarlijks, maar het is ook behoorlijk raar, ⏤ een cocktail van onvoorstelbare pijn, allerlei vloeistoffen en een buitenaards wezen dat tevoorschijn komt. Deze video van een zeldzame geboorte laat precies zien hoe wonderlijk en bizar het hele gebeuren kan zijn. In de video wordt een baby ‘en caul’ geboren, of te wel nog steeds in de vruchtzak. De met vocht gevulde zak die een foetus beschermt terwijl deze zich in de baarmoeder bevindt. Gedurende bijna zeven minuten is de baby geboren maar ligt in wezen nog comfortabel in de baarmoeder ⏤ buiten het lichaam van z’n moeder. Bizar.

Drieling

Het kind, een meisje werd geboren met hulp van Dr. Rodrigo da Rosa Filho en was een van een drieling, waarvan er twee werden geboren ‘in de zak’. Dr. Rosa Filho besloot om het kindje tijdelijk in de vruchtzak te houden en middels deze video te laten zien hoe hij en anderen de pasgeboren baby observeren en bewonderen terwijl het ronddwarrelt, zich er niet van bewust dat ze al is geboren.

Dr. Rosa Filho plaatste de video op zijn Instagram met een bijschrift dat vertaalt naar: “Gisteren zijn er een drietal geboren! En Joaquim werd gesluierd geboren. We waren heel blij. Maar toen kwam Adeline. . . ze werd ook geboren ‘en caul’, en liet ons allemaal versteld staan terwijl ze lekker sliep. We bleven haar zeven minuten op deze manier bewonderen en observeerden haar gedrag alsof ze nog steeds in de buik van haar moeder was. Dit is de magie van het leven. “

Zeldzaam

‘En caul’ geboorten zijn uiterst zeldzaam, slechts één op elke 80.000 geboorten. Het is volledig onschadelijk voor kinderen en de vruchtzak kan gemakkelijk worden verwijderd door een arts of verpleegkundige.

Rate this post
Parenting Done Right