fbpx
5 minuten leestijd

Welke datum is Vaderdag 2022?

Wereldwijd worden vaders op vaderdag in het zonnetje gezet. In Nederland valt Vaderdag altijd op de derde zondag in juni. In België doen ze het net even anders en valt het op de tweede zondag in juni.

Zondag 19 juni 2022 is het Vaderdag in Nederland

Zondag 26 juni 2026 is het Vaderdag in België en kun jij dus lekker genieten van een ontbijtje op bed en een prachtig knutselwerkje van je kind.

Vaderdag is één van de leukste dagen van het jaar. Het is een dag waarop je als vader in het middelpunt staat en daardoor net even wat meer liefde krijgt van je kind en vrouw/vriendin.  Wij mannen hoeven geen dure cadeaus voor Vaderdag. Het gaat om de liefde. Maar mocht er iemand in huis toch een idee voor vaderdag nodig hebben, dan hebben wij hier de vaderdag ideeën top 5.

5 X de Leukste Knutsel Ideeën voor Vaderdag 2022

5 X de Leukste Cadeau Ideeën voor Vaderdag 2022

5 X Luxe cadeau ideeën voor Vaderdag 2022

Amazon Prime

Je hebt Select van Bol.com, waarbij je oa. ook voor kleine bestellingen geen verzendkosten betaald, maar ook het Amazon Prime programma is een heel leuk kado om te geven voor vaderdag.

De voordelen van Amazon Prime zijn: 

 • Versnelde verzending – binnen twee dagen
 • Toegang tot Prime video – dé Netflix concurrent
 • Prime Gaming – maandelijkse selectie gratis games, gratis ingame-content, Twitch channel abonnement en meer
 • Amazon Photos – 0nbeperkte opslag van foto’s die je eenvoudig kunt delen met anderen

Voor alleen de verzendkosten al is het interessant, maar Prime Video maakt het af. Prime Video is met volop actiefilms, rockconcerten, auto/racefilms een geweldig cadeau voor iedereen vader. Een Amazon Prime-lidmaatschap kost slechts EUR 35,88 per jaar (2,99 / maand).

Amazon vaderdag 2021
E-Reader vaderdag 2021

E-Reader

Een E-Reader maakt een heel fijn vaderdagcadeau. Nog even lezen in bed, zonder dat het nachtlampje aan hoeft te staan. Geen zware stapel boeken meer mee op vakantie. Na het lezen van zo’n 10 boeken heb je de aanschafprijs al weer terugverdient, omdat e-boeken nou eenmaal een stuk goedkoper zijn!

Een fijne E-Reader is bijvoorbeeld de Kobo Libra H20. Bijkomend voordeel is dat deze echt waterdicht is! Dus ook zorgeloos lezen in bad of in de tuin terwijl de kids met water spelen.

Messenset

Ook al zijn niet alle mannen goed in de keuken, een mooi mes zullen ze altijd waarderen. Misschien is het krijgen van een mooie messenset wel het duwtje in de rug om vaker en lekkerder te gaan koken ;).

Wij zijn fan van de Forged Olive knives. Wat een mooie messen.

Messenset Vaderdag 2021
Bierlift vaderdag 2021

Ondergronds Bierlift + Koeler

Wil je echt punten scoren? Een ondergrondse Bierlift lijkt zo uit een James Bond film te komen. Wat een gaaf ding!

Bekijk er hier 1 bij bol.com

EarPods Pro

Ideaal voor tijdens het sporten of gewoon voor je werk. Geweldige geluidskwaliteit, batterijduur en draagcomfort. Wij willen niet meer zonder.

Koop ze bij Bol.com

ps.

Je kunt nu ook iets leuks/liefs in de case laten graveren.

AirPods vaderdag 2021

Bonustip: Vader van het Jaar oorkonde

vader van het jaar oorkonde

Vader van het jaar oorkonde

Geef je vader het enige officiele certificaat voor zijn bijzondere verdienste als vader en opvoeder van vadervanhetjaar.nl! Papa krijgt een heel eigen pagina op vadervanhetjaar.nl  met oorkonde die ook nog eens superleuk is om te posten en delen op social media. 

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende designs en de pagina eventueel personaliseren met een foto en verhaal waarom hij vader van het jaar is.

Bestel hier je vadervanhetjaar-oorkonde.

 • Wat is vaderdag?​

  Vaderdag is een dag waarop vaders door hun kinderen en partners in het zonnetje worden gezet. De kinderen bedanken papa voor hun taak als vader. Traditioneel begint de dag meestal door de vader in kwestie uit te laten slapen. Dit is heel belangrijk. Dit betekent dat de zondagochtenddingen door de moeder met hulp van de kinderen wordt gedaan. Meestal volgt dan een ontbijt op bed of een geheel verzorgd ontbijt aan de keukentafel, gevolgd door een Vaderdagcadeau.

  Vaderdag is nou eens niet een uit Amerika overgewaaide feestdag om de commercie te spekken. Toch zit er wel een commercieel randje aan. De oorsprong van Vaderdag ligt waarschijnlijk wel in de VS, maar daar werd het pas een officieel erkende dag in 1972. In Nederland was Vaderdag al veel eerder ingeburgerd en werd sinds 1937 in oktober gevierd. Sinds 1948 werd op initiatief van de Nederlandse bond van Herenmodedetaillisten afgesproken dat Vaderdag op de derde zondag van juni zou plaatsvinden. Dit om de verkopen in de vaak ingestorte zomermaanden een boost te geven. 

  Al is het geven van een kledingstuk met vaderdag nooit een ingeburgerde traditie geworden. 

 • Wat is een leuk vaderdag cadeau idee?​

  Als je het de vader zelf vraagt wat hij voor Vaderdag wil hebben, dan heeft ie vaak geen idee. Ze onderschatten hun rol als vader en vinden zo’n dag niet echt nodig. Als het dan eindelijk vaderdag is, dan vinden ze het toch wel weer fijn om in het middelpunt staan.

  Natuurlijk zijn vaders altijd blij met zelfgemaakte knutsels en een lieve kaart, dus leef je vooral uit met knutselen. Toch willen de meeste moeders hun man alsnog verrassen met een mooi cadeau. Om die reden een aantal cadeau ideeen voor Vaderdag.

Wanneer is het vaderdag?

In Nederland valt Vaderdag altijd op de derde zondag in juni. In België doen ze het net even anders en valt het op de tweede zondag in juni. Dat betekent dat op Vaderdag vaak lekker weer is, de barbecue aan kan en dat de dag tot in de late zomerse uurtjes door kan gaan.

Om jullie een klein beetje te helpen heb ik de data voor de komende jaren vast in een schema gezet. Op deze manier hoef je Vaderdag nooit te vergeten en hoef je niemand te vragen wanneer Vaderdag is.

Weekdag Dag Maand Jaar
Zondag
19
juni
2022
Zondag
18
juni
2023
Zondag
16
juni
2024
Zondag
15
juni
2025
Zondag
21
juni
2026
Zondag
20
juni
2027
Rate this post
Samenvatting
Alles wat je moet weten over vaderdag
Titel
Alles wat je moet weten over vaderdag
Omschrijving
Alles wat je moet weten over vaderdag + ideeen top 5. Wereldwijd worden vaders op deze dag in het zonnetje gezet. In Nederland valt Vaderdag altijd op de derde zondag in juni. In België doen ze het net even anders..
Publisher Naam
Parenting Done Right
Parenting Done Right